Matkalaiset ovat olleet internetpimennossa pitkan aikaa. Olemme kuitenkin saapuneet Uuteen-Seelantiin Auckland nimiseen kaupunkiin. Ensimmaiset paivat ovat menneet maisemia ihastellessa ja vaaran puoleista liikennetta ihmetellessa. Pikkaisen on kroppakin ollut ihmeissaan auringosta ja sen mukanaan tuomasta valosta ja lammosta.

Ensimmainen paiva vietettiin tulevan haaparin Andrean ja Richardin ja parin Etela-Afrikkalaisen vieraan kanssa tutustuen kevyesti Aucklandiin. Illalla syotiin Andrean vanhempien rantahuvilalla. Tomi paasi iltakylvylle Tasmanian mereen.



Keskiviikkona tehtiin paivan retki Rangitoton saarelle. Paiva oli totutusti pilveton ja aurinko paahtoi retkeilijoita armottomasti. Tietenkin olimme varustautuneet sopivalla maaralla nestetta, kaksi puolen litran pulloa oli nopeasti kulutettu. Rangitoto on suojeltu tulivuorisaari, joten siella ei ollut kahviloita eika kauppoja, ei edes vesipistetta. Lampo heijastuu mukavasti turkoosista vedesta ja tummista laavakivista. Koska olemme mielestamme kovakuntoisia paatimme huiputtaa Rangitoton ja kavella viela saarea kiertavaa polkua pitkin takaisin satamaan. Mirkun askelmittari naytti paivan tulokseksi n. 29000 askelta, aikaa kului saarella n.4h.





Torstaina vietettiin tulevan haaparin polttareita, naiset ja miehet omilla tahoillaan. Morsian kavi manikyyrissa, joi teeta puutarhassa, tanssi sambaa ja kavi syomassa seurueineen herkkuillallisen. Sulhanen taasen hyppasi skytowerista eraanlaisen benjihypyn, puettiin naiseksi, joi kaljaa seurueineen kilpaa, kavi syomassa ja pidatettiin poliisien toimesta. Viime mainittu oli jarjestetty tempaus, jossa jonkun tutut poliisit hoitivat homman hienosti.

Tanaan herattiin myohaan, vietettiin melkein 3h Aucklandin museossa.



Melko hulppea museo ja sisaanpaasymaksu on vapaaehtoinen. Keli on edelleen kuuma mutta painostava enteillen sadetta. Huomenna on luvassa haat, joissa menee koko paiva. Haat pidetaan morsiamen vanhempien rantahuvilalla, joka sijaitsee melko mahtavalla paikalla. Sunnuntaina luvassa samalla huvilalla grillibileet.

Toistaiseksi Uusi-Seelanti on hurmannut matkalaiset. Ihmiset ovat rentoja, ystavallisia ja vieraanvaraisia. Jopa Tomi on harjoitellut jutustelua lontoolla. Maisemat ovat upeita vaihdellellen merenrannoista vuoristoihin. 20 suojakertoimen aurinkorasva on melkein riittanyt, Tomilla hieman punoittaa niska ja otsalohkot.