Etelasaarelle paastyamme totesimme, etta keli on aivan liian kaunis viettaaksemme autossa pitkia matkoja. Lyhyetkin etaisyydet ottavat aikaa todella paljon mutkaisilla vuoristoteilla. Paatimme siis lyhentaa autoilua ja pidentaa lomasta nauttimista.

Keskiviikkona paasimme Kaikouraan, missa varasimme ohjelmaan delfiiniveneilyn (Kiitos Aarto, Heli, Janne ja Hanna). Uimaan delfiinien kanssa ei enaa mahtunut, mika siina vaiheessa vahan viela harmitti. Loysimme viihtyisan pienen motellin ja ilta kului tallustellessa meren rannalla kylan keskustassa (Kiitos yopymisia lahjoittaneille). Torstaina aamusta lahdimme veneilla etsimaan delfiineja, jotka olivat vain 15min matkan paassa satamasta. Delfiineja oli todella paljon, opas arvioi, etta laumassa oli n. 150 yksiloa Dusky delfiineja. Kun kuski ajoi veneen delfiinien lahelle tulivat nama uteliaina katsomaan ja uimaan veneen vierelle. Tassa vaiheessa uimalipun saaneet hyppasivat markapukuineen, snorkkeleineen ja laseineen delfiinien lahelle. Delfiineja ei vahempaa olisi uivat ihmiset voineet kiinnostaa ja ne suuntasivatkin heti poispain veneen luota. Eikun uimarit takaisin veneeseen ja ajamaan uudelleen delfiiniparven lahelle. Tama sama toistui joka kerta. Sen sijaan veneessa pysytelleet saivat nauttia hienoista hyppyesityksista ja paasivat kuvaamaan delfiineja todella lahelta. Tassa vaiheessa totesimme, etta onneksi emme saaneet uimalippuja :) Kuvia otettiin n. 500kpl, joista julkaisukelpoisia lienee useita. Delfiinit olivat siis aivan luonnonvaraisia ja villeja. Niita ei oltu opetettu uimaan ihmisten kanssa, niita ei oltu ruokittu eika muutenkaan kasitelty. Uimareitakin kiellettiin ehdottomasti olemaan koskematta niita.

Kaikourassa on myos pari hyljeyhdyskuntaa. Laskuveden aikaan kavimme katsomassa, josko hylkeita nakyisi. Muutama siella kollottelikin kalliolla lepailemassa ja taisi ollakin muutama nuori hylje leikkimassa ja juoksemassa (voiko hylje juosta?). Taman jalkeen matka jatkui takaisin kohti pohjoista.

Tassa viela muutama kuva automatkojen varrelta