Lukijat lienee luulevat, että matkamme on jo ohi mutta pohjoinen tarkoittaa tällä kertaa pohjoissaarta eikä kylmää pohjolaa. Tiistai oli matkapäivä, ensin lautalla yli Cookin salmen ja sitten tojotalla mäkistä maastoa pitkin kohden Taupo-järven aluetta. Keskiviikkona lähdimme tutustumaan Taupon ympäristöön. Kävimme Huka Falls vesiputouksilla. Vesistöön tutustuttiin ensin jettiveneen kyydissä, vauhti oli hurjaa ja kivaa. Sitten käytiin valokuvaamassa putousta maista käsin. Paluumatkalla Taupoon vielä pistäydyimme "kuun kraatereilla", eli ihmettelemässä savuavia maakuoppia. Kyseessä oli siis geoterminen alue muta- ja kivikraatereineen.

Luonnonihmeitä ja kaunista auringon apistetta oltiin ihasteltu jo niin pitkään, että loppuilta viihdyttiin kaupungilla syöden juoden ja shoppaille. Mukava pikkukaupunki tuo Taupo.

Torstaina vuorossa oli Orakei Korako, "The hidden valley" missä oli geysireitä, kuumia lähteitä, mutalähteitä, syvä kalliolähde eli oikeastaan geotermisen alueen kaikki hienoudet. Jälleen päivä oli kuuma, ja maalämpö sai matkalaiset hikoilemaan.

Iltapäivä vietettiin eläintarhassa, jossa oli leijonien ruokintakin klo 14. Muutenkin eläintarhat on kivoja! Eläimet olivat aika kesyjä, sillä lipunmyynnistä saattoi ostaa myös pienen ruokapussin, josta pystyi syöttämään eläimiä. Me ei ostettu kuitenkaan.

Illansuussa käväistiin Rotorualla, joka haiskahtaa muuten pahemmalle kuin paperitehdas. :D Ja illaksi suunnattiin takaisin Aucklandiin.

Viimeinen päivä vietettiin Aucklandissa kaupungilla, etsittiin kuumeisesti Tomille olkihattua ja nautittiin auringosta, kohta ei sitä ihanuutta enää olisi muutamaan kuukauteen, kun matka tammikuiseen Suomeen oli edessä. Illalla käytiin vielä Miriamin ja Hiroshin kanssa syömässä Japanilaisessa ravintolassa, mukava nähdä tämäkin puoli vieraanvaraisten isäntiemme elämästä.