Aloitetaan vuoden 2012 maaliskuusta.

Yllättäen ruokakunnallemme tuli eteen paikkakunnan vaihto. Ryhdyimme etsimään taloja uudelta paikkakunnalta sillä mielellä, että tästä tulisi meidän loppusijoituspaikkamme. Tutustuimme asuinalueisiin ja pari potentiaalista löytyikin. Meidän toiveet ja pankin arvio meidän tarpeista eivät vain kohdanneet. Pari potentiaalista taloa meni sivu suun ja sitten rupesimme laskemaan, mitä rakentaminen maksaisi. Ja lopulta päädyimme, että saamme samalla rahalla uuden, jossa ei tarvitse tehdä kompromisseja meille tärkeisiin asioihin. Joten aloimme katsella tontteja sillä silmällä.

Heinäkuussa 2012 bongasimme upealla paikalla mutta vähän syrjässä tontin, joka mielytti meitä kovasti. Mutta käytyämme katsomassa tontin pohjaa, totesimme, että täyttöjä ja ehkä paalutuksia tulisi niin paljon, että rahaa jäisi vain koirankoppiin. Sitten haimme ja saimme uudelta kehittyvältä omakotialueelta tontin, joka tuntui olevan juuri meitä varten. Siitä lähti ripeä talotoimittajien kilpailutus. Tiesimme tahtovamme avaimet käteen -talopaketin. Ajatus siitä että kilpailuttaisimme kaikki työvaiheet (alalta, jota emme tunne, kaupungista jossa meillä ei vielä ole kontakteja) ja hoitaisimme projektin kokonaan itse, ei houkutellut, kun soppaan oli vielä lisättävänä kaksi alle 3 v lasta. Mielummin yksi talopaketti meille ilman hermoromahdusta, burn outia ja avioeroa. Vaikka sitten tinkisimmekin koosta, valikoiman laajuudesta, valinnan vapaudesta. Lähtökohtana oli riittävä talo joka mahtuisi budjettiin.

Useammalta talotoimittajalta löytyikin hyviä pohjaratkaisuja ja taloja jotka mielyttivät. Vielä kun saimme kaupungin kanssa selvitettyä, että saisimme rakentaa tontille haluamamme 2 krs talon (kaavamääräyksen mukaisen 1 u 2/3 sijaan). Loppusuoralla olivat 3 "tavallista" puutalotoimittajaa sekä 1 hirsitalo.

Lopulta hinnan lisäksi ratkaisevaa oli myyjän palvelualttius. Ja pidimme konseptista, että yksittäisten osioiden lisääminen ja poistaminen oli mahdollista, ja niille oli heti hyvityshinta tai lisähinta tarjolla.

Syyskauun aikana tehtiin sopimus talopaketista ja lokakuussa saatiin pankin kanssa sovittua asiat joten homma pyörähti toden teolla liikkeelle.

Toimittajaksi valikoitui lopulta Dekotalo ja heidän mallistostaan Moderni 165.