Puolitoista viikkoa talopaketin saapumisesta ja nyt alkaa talon runko olemaan valmis. Kattotuolitkin ovat jo ylhäällä. Ensi viikolla laitetaan aluskate ja tuulensuojalevyt paikoilleen. Sen jälkeen päästääkin villoittamaan seiniä ensimmäinen villakerros. Sitten alkaakin olla jo lähellä, että lämmitetään torppaa sähköllä ja yritetään saada sisätäytöt taas sulaksi.

WP_000369-normal.jpgWP_000370-normal.jpgWP_000374-normal.jpg

WP_000372-normal.jpg

Sattuu näköjään ammattimiehillekin pieniä mittavirheitä :)


Luntakaan ei ole satanu enää samaan tahtiin kuin hetki sitten, joka on vapauttanut tekemään jotain muuta kuin kolaamista. Lisää lunta kuitenkin saatiin kun naapuritontilla aloitettiin maatyöt. Tontin rajalle olimme kasanneet aloittaessa lunta ja luulimme niiden olevan meidän tontin puolella. No luulo ei ollut taaskaan oikea, sovimme naapurin kanssa, että heidän maanrakentaja nostelee heidän puolelleen eksyneet lumikasat meidän tontillemme. No kun kävi katsomassa niin aika paljon sitä lunta oli eksynytkin, melkoinen valli tuossa tontin reunalla. No ensi viikolla ajatetaan sitten 10 kuormaa lunta pois tontilta, tai no lunta jossa on multaa, puita ym. joukossa. Noitahan ei sitten lumenkaatopaikalle saa viedä mutta löydettiin taho, joka ajaa lumet omille tiluksilleen. Toivottavasti tuo lumien ajo helpottaa tilan puutteenkin kanssa, tontille ei nimittäin juurikaan mitään mahdu. Ikkunatkin saapuivat etuajassa tilaa viemään.


Muutamia hankintojakin ollaan lisää tehty. Tilattiin takka Lechma PL 190 Standard 12kW, sen pitäisi saapua tontille vko 12/2013. Takkaan voi tutustua osoitteessa http://www.lechma.fi/?p=14 .