Talopaketin jälkeen valittiin autotalli. Siis jo lupahakemukseen piti saada tietoon, millainen talli on tulossa. Hetken googletimme millainen tarjonta niissä on, samalla havaitsimme Kymppitallien tarjouksen tallista, joka soveltuisi meidän kriteereihimme tallista. Tallin piti siis sisältää katoksen sekä reiluhkon kokoisen tallin. Mielellään varastotilaakin saisi olla. Nooh, Kymppitallien malli "KP52ATAK Autotalli + Autokatos" täytti kriteerit ja sellainen oli vielä tarjouksessakin. Joku oli tilannut heiltä tallin mutta perunut tilauksen, tosin olivat ehtineet sellaisen valmistaa ja se oli siksi tarjouksessa. Kaupat tehtiin ja tallin toimitus sovittiin keväälle 2013, tarkemmin huhtikuulle.

Talon perustuksia tehtäessä kysyimme tarjousta tallin perustuksien teosta samalta firmalta. Tuolloin perustuksien hinta tuntui kovalta, lähinnä sitä korotti päärakennesuunnittelijana toimiminen. Nyt ollaan sitten mietitty miten asia ratkaistaisiin, onneksi ko. perustuksien tekijän myyntimiehellä riittää halua ja intoa saada kaupat tästäkin. Löysimme molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun, tosin halusimme tehdä tallin ilman anturaa. Tallin laskennallinen kuormitus maahan on n. 75kN/m2 ja pohjatutkimuksen mukaan maa kantaa 120kN/m2. Tosin rakennusvalvonta haluaa, että tästäkin tehdään byrokratiaa, eli täytyy löytyä tarkat laskelmat sekä maaperätutkijan ja päärakennesuunnittelijan allekirjoitukset, jolla todistetaan ja vakuutetaan ettei anturaa tarvita. Helpompi tietysti olisi vain tehdä antura mutta sen hinta on aika kova ja sellaisen tekeminen vain sen takia, että sellainen nyt on hyvä laittaa ei oikein tunnu järkevältä. Tosin jos tekisin perustukset itse niin antura olisi pakko laittaa. Mainittakoon vielä, että omien laskelmien mukaan itse tehtynä ja päärakennesuunnittelu ostettuna hinta osuu aika samoihin kuin otettuna valmiina pakettina valusokkeli sisältäen päärakennesuunnittelun. Tuossa laskelmassa ei ole otettu huomioon omalle työlle hintaa, eikä vaivaa mikä tarvikkeiden hausta ja yhden lomaviikon uhrauksesta tuolle aiheutuisi. Lopulta valinta alkaa olla aika selvä, otamme tämänki perustuksen tehtynä...huhtikuussa.

Joka tapauksessa, perustuksien tekeminen menee huhtikuulle, nyt nimittäin maa on aivan jäässä ja autotallin paikka toimii varastotilana. Onneksi maatyöt autotallille tehtiin talon kanssa samaan aikaan, eli salaojat sekä sadevesiviemärit on vedetty tallille sekä täytöt tehty kalliomurskeella (KaM 0/32 mm).