Viikonloppuna siivottiin. Jälleen. Pian etupiha ja pääty ovatkin ihan tyhjiä, jotta esim. autotallin perustuksille ja pystytyksille jää tilaa.

Talopaketin toimituksesta on siis 11 viikkoa, ja sisällä katot on paneloitu ja seinät levytetty. Ensi viikolla tulevat tasoittajat ja maalarit viimeistelemään seiniä, ja 13.5. otetaan  koepalat lattiavalusta jotta se on varmasti kuiva vesieristyksiä ja lattioita varten. Tällä viikolla saadaan vielä paneelit saunaan.

Ensi viikolla pitäisi tulla myös autotallin perustukset, ja tässä kuumeisesti toivotaan, että päästäisi autotallin pystytyspuuhiin helatorstain viikoloppuna. Toivotaan siis hyvää keliä ja sujuvaa sisä- ja ulkopuolista täyttöä. Ihanaa saada tuo kuoppa pois pihalta ja ehkä jokunen maakasakin pihalta tasoitettua samalla.

Perjantaina LVI-porukka kävi kytkemässä ilma-vesilämpöpumpun sekä aurinkokeräimet käyttöön. Lattialämmitysputkistoa ei kuitenkaan ollut täytetty ja ilmattu joten lauantai-iltana yhden aurinkoisen päivän jälkeen varaajan lämpötila huiteli jossain 74 asteessa... Tomi ilmoitti LVI-porukalle, ja sieltä käytiin täyttämässä alakerran lattialämmitys vaikkei se heille olisi kuulunutkaan. Meidän mielestämme. Lattialämmitysfirman mielestä taas täyttö ja ilmaus kuului meille. Noh, tästä keskustellaan talotoimittajan kanssa vielä.

Sunnuntaina sitten koko talo jo lämpesi aurinkoenergialla (sisälämpötila 21 astetta), ja kylläpä ilma-vesilämpöpumppukin pyörähteli tiistaina, kun oli sateisempaa. Pieni hurina tuosta pumpusta kuului, mutta kun meni tielle saakka (n. 8 metriä pumpusta) ei pystynyt enää erottamaan hurinaa tuulen ja autoteiden aiheuttamasta taustahälystä. Ellei ihan tosi tarkasti keskittynyt. Tämä tiedoksi niille, jotka pelkäävät oheisten laitteiden aiheuttavan kovaa melua. muistaakseni pumpun ulkoyksikön "melu" on n. 36 dB 10 m päässä mitattuna, mikä on verrattavissa jääkaapin aiheuttamaan ääneen. Pumpun ja muiden ihmisten väliin tulee vielä pensasaita, joka omalta osaltaan pienentää hurinan kuuluvuutta.