Muuttotarkastus lähestyy ja on pieniä paineita saada takka valmiiksi. Sille kun pitäisi ennen muuttotarkastusta kuulemma tehdä joku katselmus. Nyt sitten ahkerasti vietetty iltoja talolla ja viimeisin viikonloppu myös. Kovasti on rakenneltu ja nyt jo tasoiteltu. Takan design on lennossa hieman muuttunut. Päätimme keventää ulkonäköä tekemällä syvennyksestä hieman suuremman, koska takka kasvoi korkeussuunnassa alkuperäisestä ideasta. Alla hieman kuvia edistymisestä.

 

Alkuperäinen idea ja suunnitelma

0-normal.jpg

Palomuuri 100mm paksuna

1-normal.jpg

Takan sydämen nosto jalustalle paikoilleen

2-normal.jpg

Kuoren sommittelua

3-normal.jpg

Ensimmäiset kaaripalat sahattuna Siporex 100mm paksuista väliseinäharkoista

4-normal.jpg

Kaareva seinä edistyy

5-normal.jpg

Kaareva seinä täydessä korkeudessaan

8-normal.jpg

Kaareva seinä hiottuna

9-normal.jpg

Kuoren rakentamista toiselle sivulle, huomaa takan vesiputket sekä viemäröintilinja takana olevan vessan lattiakaivoon seinän läpi. En halunnut viemäriä olohuoneeseen, koska:

- pelkäsin sen kuivaessa hajujen tulevan olohuoneeseen (vettä vain todellisessa ongelmatilanteessa tulee kierrosta viemäriin)

- ajan myötä ehkä pieneliöt voisivat sieltä löytää oman pikku kolon missä piileskellä

- miten tulkitaan rakennusmääräyksiä tiukassa paikassa kuten Lahdessa, jos tilassa on lattiakaivo (vrt. tekninen tila, khh ym.)

11-normal.jpg

Toisesta kuvakulmasta

10-normal.jpg

Tarkastusluukku paikoillaan, Skamol-levyistä tehtyjä paloja luukun ympärille sekä hormiliitos eristetty ja paikoillaan

12-normal.jpg

Kuori ummessa, luukun alapuolisen tason korotus betonilla, muotit löytyivät kalusteista tulleista styrox-roskista :)

13-normal.jpg

Ensimmäinen tasoitekerros vedetty päälle, piippu vielä ilman tasoitetta sekä palomuuri

14-normal.jpg

Sama kuin edellinen mutta toisesta kulmasta, seinät suojattu pahvilta niin voi vähän roiskia eikä tarvitse varoa

15-normal.jpg

Välihionta tehty sekä vedetty toinen tasoitekerros päälle, piippu ja palomuurikin tasoitettu näkyvältä osalta

16-normal.jpg

Sama toisesta kulmasta, myös tarkastusluukku tasoitettu samaan korkoon takan seinän kanssa. Tuo hengityssuojain on muuten ollut tarpeen tätä projektia tehdessä, Siporex pölyää kovasti muokatessa, samoin kuivat laastit sekä sementit, Skamol-levytkin pölisevät hienoa pölyä sahatessa ja kun pintaa hioo niin pölyä tulee!

WP_000678-normal.jpg

Näiden lisäksi tehty kuorien sisälle palovillalla vesiputken eristystä, poistoputken (ylivuoto, hätäjäähdytyksen poistoputken) eristys, rosteriallas takan alle, rosterialtaan reunoille viisteet, vesieristetty koko takan alue ja asennettu automaattisen ilmansyötön lämpötila-anturi.

Huomenna hionta, tarkastus ja tarvittaessa kolmas tasoitekerros. Sitten maalataan pohjamaalilla ja päälle tulee Tikkurilan Tunto Hieno siveltimellä kuvioiden. Lisäksi laatoitetaan tuo syvennys ja takan luukun alapuolinen taso mustalla laatalla. Takan viereen on vielä tarkoitus tehdä pöytätaso aina ulkoseinälle asti. Tasolle tulee sitten tv + muita viihdevehkeitä, ehkä polttopuita hiukan johonkin kohtaan. Katsotaan mitä tason kanssa keksitään, kuitenkin nuo putket jäävät tason alle piiloon, näin oli jo alunperin suunniteltukin.