Mirkku jo aiemmin hehkutteli, että Lahti Energian piuhassa on vikaa. No asiahan ei tietystikkään näin ollut. Hieman taustaa tästä tapauksesta: sähköurakoitsijan mittari näytti johdon ehjäksi kun se tontille, piuha kytkettiin kiinni ja seuraavana päivänä maanrakentajan oli se tarkoitus upottaa maahan ja peitellä. Aikatauluista johtuen tietenkään piuhaa ei laitettu suojaputkeen (sähköurakoitsija kytki piuhan yöllä palaillessaan muulta työmaalta, molemmat päät kiinni --> ei voi enää suojaputkeen ujuttaa). Maanrakentaja sitten aamulla koitti saada sähköpiuhaa suoraksi kun se oli jäänyt kiepille kun sähköurakoitsija sen kytki. No eihän se suoristunut, eikun sähköurakoitsijalle pyyntö tulla irroittamaan piuha, suoristamaan se ja kytkemään se uudelleen (tämäkin tietysti tapahtui muiden töiden jälkeen yöllä). Seuraavana päivä urakoitsija sen piuhan sitten kietaisi suodatinkankaaseen ja laittoi vielä päälle sekä alle hienompaa soraa ettei se paina johtoa rikki.

09012013046-normal.jpg

No kaikki oli hyvin kunnes Lahti Energia ilmoitti, että piuha on poikki meidän päästä. No tästä aiheutui 5h jäisen maan kaivamisurakka lapiolla ja rautakangella. Lopulta johto löytyi ja liitos kohtakin (missä oma johto liittyy Lahti Energian piuhaan). No taas sähköurakoitsija testaamaan ja testeri näytti, että johto on ehjä. No Lahti Energia lopulta tuli itse testaamaan meidän johtoa ja ilmoitti sen olevan poikki (toinen vaihe ei tule läpi). No tästähän tuli mielenkiintoinen, eikun sopimaan kaikille osapuolille vähiten kirpaisevaa ratkaisua. Uusi johto maahan, työt ilmaiseksi mutta rakentaja maksaa uuden piuhan ja liitososan.

Tämän episodin jälkeen voimme ilmoittaa, että meillä on sähköt tontilla! Lisäksi menee vielä tyhjä suojaputki vetonarulla sähköjohdon vieressä, jos vaikka tuokin joskus hajoaa tai jotain muuta pitää maan alta saada ujutettua talolle.