Tehtiin päätös, että hommataan kuitenkin vaihtolava jätettä varten. Lava tulikin jo perjantaina. Viikonlopuna aikana sitten roudailtiin autotallin kuoppa tyhjäksi jätteestä ja lava saatiinkin lähes täyteen tavaraa. Olisipa aika homma ollut pakettiautolla roudata useampi lastillinen kaatopaikalle... Joskus vaan kannattaa vähän maksaa siitä, että homma sujuu jouhevammin, etenkin, kun meillä ei ole peräkärryä eikä pakua edes itsellä. Eikä tuo lava nyt mahdottoman hintainen ole, pyöreästi 300€ kuukauden vuokra kuljetuksineen, 85€ välityhjennys ja jätemaksut tietysti painon mukaan.

9 viikkoa talopaketin saapumisesta. Sisäseinät on oikeastaan kokonaan levytetty, ainoastaan yläkerran WC:n levytys puuttuu. Viime viikolla tehtiin hormi yläpohjaan saakka. Sitten kun kattoturvatuotteet ovat paikallaan, nostetaan hormi katolle saakka.

P4070114-normal.jpg

Hormi yläkerrassa

 

Maanantaina on ilmatiiveysmittaus, vähän jännittää. Hormin teko tulikin aika kurjaan aikaan sillä nyt kun takka ei vielä ole paikallaan (ensin pitää tehdä palomuuri takan taakse), joten hormin aukko (halk. 180) on suoraan välipohjaan auki... Pieni vuotokohta, joka piti sitten tilkkiä vetämällä muovia ja teippiä hormin ympäri.

Tomi oli hoksannut epäillä, että missähän korossa autotallin kuoppa on, kun se tammikuussa tasoitettiin johonkin korkoon X. Autotallin perustusten kanssa on sen jälkeen puljattu jonkin verran, ja nythän meille tulee sokkeli 70 cm ilman anturaa. Tämän ratkettua autotallin pohja on nyt 40 cm liian alhaalla, eipä taitaisi mennä rakennusvalvonnassa läpi autotalli 40 cm syvässä kuopassa ;) Onni onnettomuudessa, nyt asialle pystyy tekemään jotain. Sitten sitä olisi ihmetelty kun perustusten tekijä olisi tehnyt sokkelin liian alas. Ja se sokkelin kasvattaminen 40 cm olisi varmaan aika paljon kalliimpaa kuin pelkkä soran ajaminen. Etenkin, kun korttelin toisessa päässä on kaivuri juuriki ensi viikolla vapaana, joten saamme kaivurin ilman siirtokustannusta tasoittamaan sorapatjan. Tässä toinen syy, miksi autotallin kuoppa piti saada tyhjäksi jätteestä. No, tulipa tehtyä. Ja tyhjennysoperaatio olisi ollut edessä kuitenkin parin viikon sisällä jotta perustuksia päästään tekemään.

Vielä pari kuvaa

P4070106-normal.jpg

Siinä on homi, takka ja takan jalusta odottamassa takkaa

P4070107-normal.jpg

Ja näin iso se olohuone+keittiö on, vaikka pieneltä tuntuukin...