P1010001-normal.jpg

Talopaketin saapumisesta on kulunut neljä viikkoa ja nyt on ikkunat paikallaan. Sisällä lämpöä hönkii 9kW puhallin ja lumet täysin sulaneet lattialta. Lumien sulamiseen meni noin kaksi päivää, siitä noin viikko niin kapillaarikatkosora alkaa olla kuivan oloista. Talossa on Dekotalojen rakennusaikainen ovi paikoillaan, ilmeisesti nämä ovet kiertävät työmaalta toiselle. Kodinhoitohuoneen ovea ei vielä ole asennettu.

P1010004-normal.jpg

Eteläpäädyssä näkyy katos aurinkokeräimille. Tuo talon pääty on etelää kohden ja siihen tulee kolme kappaletta 2,5 neliöistä tasokeräintä. Tarkoitus on naamioida nuo keräimet katokseksi, lisäksi ne suojaavat alle tulevaa ilmavesilämpöpumppua suuremmilta vesi- ja lumisateilta. Katoksen alle ei tule mitään terassilaudoitusta vaan ihan hiekkapohja. Katoksen alla näkyy myös eristetty sadevesiputki ilmavesilämpöpumpun sulatusvesille, sitä pidetään auki saattolämmityksen avulla.

P1010005-normal.jpg

Parin viikon sisällä on tarkoitus tapahtua useampia asioita. Viemäreitä aletaan kaivaa kapillaarikatkosoran alle, lattiavalukin tehdään parin viikon sisällä, lisäksi piippu asennetaan lattiavalun jälkeen, takka tulee tontille, lämmitysjärjestelmän asentaja tulee asentamaan ilmavesilämpöpumpun + aurinkokeräimet + vesitakan putkitukset + hybridivaraajan. Saa nähdä miten aikataulut pitävät.